10 Sebab Perlu Tolak Cinta Lelaki Seperti Rangga , Ada Apa Dengan Cinta

Friday, May 06, 2016

http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html

10 Sebab Perlu Tolak Cinta Lelaki Seperti Rangga |
Assalamualaikum, hai teman-teman !  Memandangkan keyword search blog aku banyak mengenai AADC, apa kata malam ni kita imbas dulu kenangan sebelum aku buat review tentang filem Ada Apa Dengan Cinta 2 (AADC 2). Iya iya lah, Rangga kan fenomenal sekali since AADC lagi, ni dengan AADC2 pulak yang dengar-dengar dah kutip RM2 juta lebih dalam tempoh 5 hari jek dari tarikh tayangan. Sekarang dah berapa lah agak-agaknya. Kalau korang belum tahu AADC dah mula ada di pawagam since 28 April2015 tau. Pergi tengok cepat! So, kalau korang jumpa lelaki seperti Rangga apa agaknya yang korang lakukan - menjauhi atau  jatuh cinta cinta terus dongg. Jom baca 10 sebab kenapa korang kena tolak cinta kayak Rangga nih.
 

 Kenapa Perlu Tolak Cinta Lelaki Seperti Rangga?

Anda Mungkin Meminati : Puisi Cinta Rangga

#1. Sanggup Membiarkan Wanita Menangis
Seperti yang diketahui, Rangga mampu membuat Cinta (dilakonkan Dian Sastrowardoyo) bisa aja menangis. ya udahh, kok tega bangat Rangga ya. Padahal Cinta ini digambarkan sebagai wanita yang independent dan sering menjadi tempat meluahkan perasaan oleh kawan-kawannya Tapi, saat  Cinta menangis, Rangga tak mampu untuk pujuk pun Cinta, boleh je Rangga biar je, kemudian baru nak kesal sorang diri. Gwe kesal, gwe sebal sama Rangga yang ngak pandai memujuk.. ampun ya, tulis nya bahasa indonesia, kayak Rangga udah pengaruhi aku ya.


http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html



#2. Membuatkan Wanita Lupa Teman
Pada permulaanya cerita, kita dapat  lihat yang Cinta sangat akrab dengan teman-teman dia kan. Scene dalam bilik tu paling aku suka!. Selepas jatuh cinta dengan Rangga, persahabatan Cinta sempat diambang kehancuran! Bagi Rangga yang sok-sok kool beranggapan persahabatan ini adalah satu yang tidak independent.  Bahkan gara-gara Rangga, Cinta  sanggup mengingkari janji dengan teman-temannya untuk datang tepat waktu pada saat konsert favorite band diorang! Ahh, aku tak dapat bayangkan kalau cinta hati aku halang persahabatan akau dengan my my beloved ffl !


http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html



#3. Kurang Sosial @ Suka menyendiri
Korang mesti perasan kan, dalam AADC Rangga ni macam mana. Suka bersendirian, kurang interaksi dan tak banyak kawan. Yelah sampai Cinta pun kadang-kadang sebal dan sering bertengkar dengan Rangga. Iye dong, gwe pun sebal kalau cowok gwe ngak perhatian sama gwe. Rangga adalah sosok yang menutup diri hingga membuat Cinta sebal dan sering bertengkar. Yelah bersikap kool memang kadang-kadang ok, tapi kalau semua benda pun kool mesti geram jugak. So kalau korang memang seorang yang sukakan perhatian, lelaki macam Rangga ni is a No No.

http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html



#4. Emosi Tak Stabil / Sering Berubah - ubah

Disebabkan Rangga kurang mempunyai rakan-rakan/ kurang bersosial, menyebabkan Rangga ni seorang lelaki yang emosinya tak stabil. Lebih-lebih lagi keluarga Rangga pulak yang jauh. Tetapi Rangga memang tak pernah bersikap kasar cuma emosi Rangga ni pelik sket. Kejap merajuk, kejap marah, kejap ok... So, kena fikir banyak kali jugak la kalau tiap hari kena hadap emosi lelaki yang tak stabil macam Rangga ni. hehehe..

http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html


#5. Terlalu Misteri
Sifat pendiam Rangga menambahkan lagi tahap ke-misteri-an Rangga. Sulit bagi Cinta nak faham apa ada dalam kepala Rangga. Sulit jugak nak tahu apa identiti or sifat sebenar lelaki macam Rangga ni kan? Kalau korang mempunyai pasangan yang misterius macam ni,korang harus 'tahan' dengan semua sifat rahasianya ya! Kalau tanya jek rahsia, tanya jek rahsia.

http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html



#6. Terlalu Hero Malaya / Terlalu Ganteng / Terlalu kacak

Rangga menjadi lelaki idaman sebab rupa parasnya yang kacak dan rupawan. Semua cowok ingin berpacaran dengan Rangga. Tapi kalau lelaki dah hensem sangat  macam Rangga ni mesti kena kental hati tau. Yelah, takut-takut cemburu sentiasa menghantui dirimu. (ini kalau korang type wanita insecure la). Tambah-tambah bila korang jalan sama-sama,  semua mata pasti tertuju pada korang dia

http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html



#7. Ulat Buku

Rangga memiliki kegemaran membaca buku, terutama sastra. Tak hairan, kat sekolah Rangga di beri jolokan kutu buku. Kalau korang type perempuan yang suka bergaul di keramaian, type lelaki seperti Rangga mungkin tak sesuai untuk korang. Yelah, kalau korang ajak dia ke majlis makan-makan ke, semua dia tak nak. Nanti kalau date je dia suka bawa korang ke libraray ke tak pun pergi pesta buku. Mesti pesta buka macam sekarang ni tempat favourite dia.

http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html



#8. Terlalu Pandai dan Puitis

Lelaki cerdas dan puitis seperti Rangga selalu menarik perhatian setiap wanita. Tak terkecuali bagi Cinta yang tergila-gila dengan pesona Rangga. Namun tidak semua wanita suka diberikan untaian sajak indah, loh! Sikap yang sebenarnya menjadi harga mutlak dalam menjalinkan hubungan bukan kata-kata puitis semata. Kalau aku hari-hari diberi kata puitis mau naik menyampah jugak.

http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html



#9. Sukar mengucapkan cinta

Rangga termasuk jenis lelaki pemendam rasa. Lelaki seperti Rangga tergolong dalam kategori takut untuk menyatakan cinta. Dalam AADC, Rangga lebih memilih untuk mencium  Cinta dari mengungkap cinta. hehehe Wanita memang tidak suka dengan kata-kata cinta setiap hari, tapi  sesekali atau dua kali itu perlu jugak loh. Daripada tidak sama sekali, kan?

http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html  



#10. Terlalu Banyak Janji

Di akhir film AADC, Rangga memberikan janji kepada Cinta akan kembali setelah satu purnama. Namun pada kenyataannya, Rangga tak kunjung kembali hingga 12 tahun! Dia baru kembali kepada Cinta pada tahun 2016 di film Ada Apa dengan Cinta 2 (AADC 2). tak zabarrr nak tengok, aiipp jangan nak spoiler kat komen ye..heheh

http://spitoutkata.blogspot.com/2016/05/10-sebab-perlu-tolak-cinta-lelaki.html

credit: diolah semula dari bintang.com



Thank You For Reading This Post ! Komen lah sikit =)

You Might Also Like

14 comments

  1. i laughed so hard while reading this. no to mention your indonesian accent, haha! nailed it. btw, tak tengok lagi pun movie ni, tah la nak tengok ke tak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, my indonesian is superb right? Rangga la yg ajar..ehhh

      Delete
  2. haha terernya sis in bahasa Indo tu!
    I watched AADC time I was budak kecik lagi...so I don't remmeber much kecuali bab bunuh diri tu haha
    I like guys like Rangga, misterius gitu but if he's gonna break his promise and come back only after 12 years, well, he will be forgotten soon enough haha

    hmm this kinda mengingatkan sy kat citer A Werewolf Boy, bertahun gak kan baru she came back padahal janji nak come back asap huhu janji time bercinta, semuanya mudah je nak dilontarkan haha

    ReplyDelete
  3. Hahhahahahha kita dah tgok AADC2 tapi tak pernah tgok pun AADC.... baru tau pasal pa semua....takpe2 kalau dah jodoh tak kemana kata orang kan...eh eh ni bukan spoiler tau....cpt2 tgok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh ehh ehh, tggu wayang slow sket...xsuka tgok ramai2...hahah

      Delete
  4. Kuikuikui ! Tak tengok lagi AADC kat pawagam. Hahaha ! Nak tunggu dekat Astro First la, boleh? Hikhik !

    ReplyDelete
  5. Omg ! Ain tak suka gila cerita ni sebab cinta balik dkt rangga! No you can't ! He don't deserve a second chance nooooo! Hahahaha emo pulak. Tapi cerita no best sbb tmpat dia cantik Sgt !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhh kan dah pesann jgn spoler...hahahah

      Delete
  6. hahaha i thought i datang blog indon mana ntah tadi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha indon celup lepas kawan dgn rangga

      Delete
  7. ok aku suke yg akhir tuh, ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn byk berjanji kalu xleh tepati, ye dok..

      Delete