Plan Hero P70 U-Mobile : Data Untuk Pengguna Tegar Internet

Monday, May 02, 2016

 
Hero P70 is my hero | Assalamualaikum & hello readers! Cuti-cuti ni buat apa? Hari ni malas nak keluar just lazying at home. So aku nak share nice experience aku dengan u-mobile. Actually aku baru jek subscribe u-mobile postpaid  plan Hero P70 dalam 5 bulan. So kira baru lagi lah kan. Apa yang aku suka sangat dengan u-mobile P70 plan ni ialah it keep making  nice surprises! Maaflah lambat share pasal benda awesome ni.

Plan Hero P70 U-Mobile : Data Untuk Pengguna Tegar Internet

Aku mula signup dengan Umobile sebab tak ada syarat kontrak. So korang tak perlu risau terikat dengan kontrak kalau subscribe plan P70 ni. Ok ni satu hal la yang memang dah awesome. but the most best-awesome-fabulous-fantastic baby (over pulak sebab mmg awesome) pasal P70 ni adalah sebab data internetnya! Masa aku subscribe mula-mula rasanya plan P70 ni 10Gb jek then extend jadi 15GB. Tapi bebaru ni u-mobile telah hantar surprise love mesej kat aku. Terus bertambah cintaku pada u-mobile. Surprise apa tu?


 surprise sangat =)


dah la surprise extended 15Gb tak habis lagi, then dapat surprise unlimited video streaming for free pulak. Dah la aku ni memang tak langgan wifi, jadi surprise ni sangatlah mengujakan, so boleh lah aku tethering data as personal hotspot   ke laptop. Ni haa, update blog pun pakai data yang awesome ni lah. Boleh layan drama korea tanpa gunakan data. hooorey! sapa nak bagi kan? u-mobile la bagi.hahaha yup! its proven sebab aku dah tengok 4 episod drama korea &  lepak di youtube tanpa sekat! and YES tanpa makan data.

Korang yang belum subscribe plan ni cepat-cepat la subscribe. Rugi tau tak subscribe.
Ini kelebihan-kelebihan yang korang leh dapat.


 best ke tidak??

  

  • 15GB High Speed Internet -  Best kan, sumpah besttt!
  • Unlimited calls to all network - Semua network hokeyyyy! Hari-hari leh call , I loike
  • RM70 *exclude gst  - Murahnyeeeee
  • Layan movie sampai lebam tanpa gunakan data!
Korang leh baca more info di website u-mobile. Sebenarnya banyak lagi plan yang ohsemm dari awesome u-mobile ni.


Thank You For Reading This Post ! Komen lah sikit =)

You Might Also Like

49 comments

  1. pergh, hebat2, nk tukar, tp takot pulak kalo balik kampung nanti line dia elok x,,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kampung dekat mana? so far line bagi zety ok je, balik kg kt hulu perak je yg line internet xde

      Delete
  2. Dah lama dah tengok U Mobile ni. Tapi tak berani nak guna lagi sebab tak tahu line dia dekat sini laju ke tak haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. u tinggal mana, so far umobile ni ok la =)

      Delete
  3. U Mobile ni memang awesome kan? Hehehe. Fatin tak pakai U Mobile untuk phone, tapi pakai dia punya broadband. Dok pelik la apa kebenda video onz ni. sebab dia hantar mesej kat broadband punya simkad. Rupa-rupanya benda ni ke.. Hehehe. Zety duk area mana eh? U Mobile kat sana laju eh? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zety skg stay shah alam, tapi masa dok sp & penang xda masalah juga dgn umobile.
      cuma bila balik kt hulu perak je ada prob sket, tapi bukan dgn umobile jek...data lain pun mmg ssh kt kg zety tu.. =)

      Delete
  4. Waaaahhhh... dengan saya teruja sekali... walaupun tak pakai umobile... tapi rsa mcm nak pakai umobile pulak... tapi sayang pulak nak beli no baru.. arrghhh.. mcm mana ni.. awk dah mempengaruhi saya dengan tethering umobile tu ke laptop, update entry n layan youtube? wwooooaaahhh!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh je pakai no yg sama tukar kepada umobile =)

      Delete
  5. Nak tanya, kalau pakai p70 ni macam bayar bil ke macam mana? And ada apa apa cas lain tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mcm bayar bil,
      selalunya saya bayar harga plan jek cuma ada gst..
      setakat ni xpenah la bayar lebih sbb tak penag guna lebih dari plan..
      sbb plan ni da cukup awesome dgn unlimited call/data/etc

      =)

      Delete
  6. Hye cik zety,nice sharing..nak ty cik zety tathering dengan laptop,then bukak youtube dari laptop tu,mmg xmakan data ye?tgh pkir² ok x if lggan umobile ni then wat hotspot ntok laptop n smart tv..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi muiz,so far saya tengok youtube dengan laptop data memang tak berkurang... awak bleh p website umobile utk web yg freeze data- videoONZ selain youtube

      Delete
  7. Mmg kene topup 70 tiap2 bulan ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nabilah, ini postpaid bukan prepaid.. yup bill every month 70++ including gst =)

      Delete
  8. Mmg kene topup untuk bayar 70 tiap2 bulan ke

    ReplyDelete
  9. Mmg kene topup 70 tiap2 bulan ke

    ReplyDelete
  10. Mcm mn nak langgan pelan hero P70 ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi je mana2 kiosk umobile or kedai yg jual sim postpaid umobile

      Delete
  11. Hai. Td saya ada beli plan ni. Tp promoter tu ckp. 15gb free lg 7gb. Total 22 GB utk plan p70. Betul ke? Terasa mcm kne tipu plak dgn promoter tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pasti pulak awak.. Mayb mmg betul la plan yg awk subsbribe sekarang total 22gb n unlimited data on video Onz... Xsyok ke...?

      Delete
    2. Hehe. Nk Tanya. Contoh kalau kte dh habis guna video-onz 7gb . dlm seminggu lpas tu bkk umobile apps ,video-onz tu ada balik 7gb. Saya takut nk guna ,sbb takut kena extra charges. Mcm mana tu ye?

      Delete
    3. saya tak pasti la awak, sbb setahu saya video onZ tak pakai data,,dia akan freeze data ..so xkan habis la,,, data saya xpenah habis even berpuluh drama korea & youtube vids yg saya tengok


      utk kepastian cuba awk call umobile call center

      Delete
  12. macam mana nak check coverage umobile kat tempat kita ye? sy di petaling jaya n kajang

    ReplyDelete
    Replies
    1. coverage utk klang valley xde masalah... awk bleh try p website umobile or try call center umobile

      Delete
  13. macam mn nak check coverage umobile kat area kita ye? sy mostly dia petaling jaya n kajang/bangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. coverage utk klang valley xde masalah... awk bleh try p website umobile or try call center umobile

      Delete
  14. nk tanya.. sy br guna 3 hari p70 ni.. tp cek kt bil akaun ada rm24.55 ..sy guna internet yg x de kt play store
    ..di kena kan cas bil ke or mcm mn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Full bill akan dikira 1 month..maybe bill awk dh di portionate ikut tarikh awk subscribe

      Delete
    2. Mase register. Ade kne bayar upfront payment/advanced payment x?

      Delete
  15. saya pakai plan p70..tapi bayar sampai seratus lebih..macam kena tipu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpernh ada mslg tu..

      Mayb awk ada beli kouta tambhan pr subscrip apa2 apps berbayar..??

      Delete
  16. Beli internet dia mcm mana dh topup rm70 tp still tak thu nak byr bill yg 70 riggit tu tkn *118# tu but takda jmpa pon tmpt beli internet punya per bulan

    ReplyDelete
  17. Saya beli topup yg rm 70 untuk bulann internet tp nak beli data dia macam mana ? And bill internet

    ReplyDelete
  18. umobile postpaid nie ad kontrak x? contoh klu kita langgan p98...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahu saya p70 tiada kontrak, p98 pun xda kontrak unless ada beli pakej fon yg secara credit tu ada la kontrak

      Delete
  19. ak amik pospaid p70, area perak..manjung dpt 4G...tp klu nk test fedup ke x klu cuaca lepas hujan walaupun full bar ...load kosong je,mcm xda apa...ak nk tkr blk ke telco lain..shit umobile..

    ReplyDelete
  20. ak pakai umobile p70, kt area perak seri manjung leh dpt 4g, klu kt segari dpt H+ je signal, klu nk test ok xok, ka dh pakai sbulan ..mmg fedup. Lepas hujan walaupun full bar, internet slow gila, xda load apa2...so ak nk habeskn data ak agak sakit hati, waste money, nice offer tp xssuai dgn tmpt ak...shtt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dinafikan tenet coverage umobile getting sucks lepas ada plan p98 ,...kt area klang valley sndr lun kadang2 lembab esp bila malam

      Delete
  21. Saya pengguna bru u-mobile x sampai 1bln lg... Saya beli yg RM70... Tp sye nk tnye.. Mcm mne nk topup?

    ReplyDelete
    Replies
    1. prepaid ke?

      entri ni berkaitan umobile postpaid

      Delete
  22. Sye pngguna bru u-mobile... X smpau sbln pn.. Sye beli package yg 70 tu mmg bgos.. Tp nk tnye ni.. Mcm mne nk topup?

    ReplyDelete
  23. berapa bulan pertama kena block bila tak bayar bill ? in case sb ada yang kawan sya smpai 3 bulan tak bayar, masalah kewangan ? so just nak tau

    ReplyDelete
  24. Kalau dah kena block sis, pelan post paid tu boleh ditopup tak?

    ReplyDelete
  25. nk tanya u mobile ni kalau kredit kita 0 sen ,tarikh xluput lagi..internet still boleh guna ke?

    ReplyDelete
  26. nk tanya u mobile ni kalau kredit kita 0 sen ,tarikh xluput lagi..internet still boleh guna ke?

    ReplyDelete
  27. siape tahu apa cara lain blh beli prepaid topup ?sbab tiap tiap bulan kena beli dekat luar 1 kali.. masa hujan macam mane ye??...

    ReplyDelete