Inspirasi Tema Bridesmaid Malay Wedding 2016

Tuesday, August 16, 2016


Assalamulaikum, hi korang! 

Korang ada tak kawan yang korang dah anggap macam keluarga sendiri? Kawan yang korang akan sentiasa masukkan dalam senarai doa korang? Yes if you have one, you are lucky. Aku pun bersyukur ada kawan yang selalu susah senang dengan aku. I called them my friends for life (FFL). Memandang seorang lagi ahli group FFL, DJ bakal berkahwin, maka aku pun haruslah pulang. But the best thing is she sponsored my travelling cost. Thank you hunny ~  But what you have to do if your girlfriend nak kawen?? yaa betul...wajib menjadi bridesmaid. So apa yang penting bila nak jadi bridemaid? Betul...baju yang sedondon.


Last weekend aku balik kampung untuk attend wedding my friend for life,  DJ di Penang. Perjalanan menggunakan perkhidmatan ETS aku kongsikan dalam entri lepas. Kalau belum baca boleh tekan sini : Pengalaman Pertama dan Tips ETS 

Untuk tema bridesmaid kali ini kami sepakat untuk memilih weddings & celebrations collection from poplook. Memang masa nak pilih tu rambang mata gila. Banyak kali jugak la bertukar-tukar colour and design sebab semua lawa-lawa gilos!! Tak tipu.

Lepas berberapa kali berdebat, akhirnya kami memutuskan untuk memilih warna apple mint untuk baju dan  blue fog untuk shawls. Agak-agak korang cantik tak kombinasi warna ni? (sori untuk tajuk yang poyo)

Selain menjadi bridesmaids untuk bestfriend sendiri, benda yang paling aku suka adalah makan! Sumpah sedap gila catering nih. Menyesal pulak makan sikit. Dayummm you baju sebab terbeli saiz silap- One size smaller. (perasan kurus padahal dah gemuk! Kena amik M saiz bukan S ye zetty) Nak tukar pun dah tak sempat, jadi terpaksa la cover makan.

Btw before hari kejadian, kitaorang dah booked one night stand  stay dekat homestay. Yelah time macam gini la nak catch up balik life memasing. Memang kitaorang tidur pukul 4 pagi jugak la punya cathup with the kardashian.lol. Sempat buat simple bachelorate party. Aktiviti apa itu rahsia, heee.

le bride cuba pura-pura terkejut dengan surprise

tadaaaaaaa,,

true friendship is hard to find, when you do find one, hang on tight!

bila pulak prince charming i nak masuk meminang ni?


our blurry faces, & we don't care what you think
One more thing yang best pasal bestfriend wedding adalah free photoshoot. Lagi best bila photographer adalah kawan korang sendiri. Dah kenal perangai masing-masing. So,photoshoot session akan jadi natural and so much fun. Dah la memang yang tak kenal pun puji photographer ni sempoi dan sporting, apatah lagi kami yang dah berkawan since we were 13 years old! Boleh usya masterpiece beliau dekat sini kalau korang
nak picture wedding korang lawa-lawa  macm dekat official ig dia ni  zulhakimibrahim, korang boleh book dengan dia. Dia cover 1 Malaysia.


le bride and groom with their bridesmaid.
 Sumpah tak zabar nak tengok full album pengantin. Ok tu je nak update. Banyak pulak pictures kali ni.

Till then, take care.
xoxoxo



Thank you for reading this post! 

You Might Also Like

9 comments

  1. ooo cantik juga gabungan warna tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh, cantik kan...? leh la usya2 poplook

      Delete
  2. bestnya macam ni. Really hope my friend kawin dulu but I takut I yang dulu Kahkahkah joke!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe, kalau u kawen dulu suruh la your fren yg jadi bridesmaid =)

      Delete
  3. cantik dear..hehehe..i pun dah jadi mak budak hari tu jadi dulang girls,,boleh tengok dekat dulang girl irda garmin baju kitaorang colour apa,tapi gabungan colour dari poplook nampak menarik sangat,i tercari2 mana satu u,sebab semua nampak sama .hehe

    ReplyDelete