Nak Balik Raya dan Iklan Raya 2016 yang paling best

Tuesday, July 05, 2016



Iklan Raya Best 2016 | Assalamualaikum and hello there! Rindunya dekat blog ni... It's been a while kan? Dekat nak raya dah ni, excited ke idok? Raya tahun ni aku macam perantau nak balik raya lah jugak walaupun still merantau dalam Malaysia je.. heheh. Btw, ada yang still bekerja ke hari ni? Adik-adik pulak ada yang still berperang dalam dewan exam ke harini? Ada yang dah balik kampung? 

Guess what? Yes, zety dah ada kat home sweet home la ni (sekarang) - my hometown Sungai Petani, Kedah. Rindu betoi kami dengan SP ni. Ni pun kami tengah menaip sambil senyum lebaq.  Dah 3 bulan kot kami tak balik kampung. Mesti la rindu kan. Walaupun kami dah biasa dok hostel since form 1 sampai lah graduated, tapi keja dengan belajaq  lain wooh, rindu dia lain macam. Btw, kami nak taip entri ni dalam loghat kedah, kalau ada words yang hampa tak paham pi cari kaih kamus bahasa utagha. hiks


my first time boarding dengan malindo air, best dari air asia. Lebih selesa rasanya
excited nak balik raya nak balik raya nak balik raya


Semalam, kami sempat pi bazar Ramadhan Taman Ria ( the best bazaar Ramadhan ever) Seronok dapat belanja apa yang abah dengan mama teringin nak makan. Banyak gak lah membeli semalam. Saja bagi mama rest dari memasak. Tapi lupa nak snap pic menu berbuka semalam sebab tak pikiaq pun nak update blog. Tapi memandangkan lama dah tak update, kami update jalah..

Btw, hampa semua suka dak tengok iklan raya? Hampa selalunya dok tunggu-tunggu iklan raya dari sapa?Kat bawah ni kami senaraikan iklan raya 2016 yang kami rasa best yang lain dan unik sket.
1. Pengacau Raya - BSN



Aku memang suka series pengacau raya dari BSN ni tak kira la untuk aidilfitri or CNY. Syok tengok gelagat Aloysius. Hampa suka dak? Best kan?
2. Lepastu - TNB


Aku suka iklan raya TNB tahun 2016 ni. Selalunya suka yang Petronas tapi this year Petronas macam kureng sket.

3.Rezeki Yang Di Kongsi - TM


Best jugak iklan raya dari TM ni.

4.Watson - Raya Ni Mesti Cun


Iklan ni aku senaraikan sebab lain dari yang lain and agak poyo. Tapi fun jugak berbeza dengan kenyakkan iklan raya yang berunsur sedih. Tapi poyo lah jubah sado. I kenot go.

5. Maghfirah Erti Raya 


Actually banyak lagi iklan raya 2016 ni, but ni antara yang unik and best lah. Tunggu next entri pulak ye, still entri pasal raya. Hampa rasa esok kita puasa lagi ka kita dah raya?

Btw, apa iklan feveret raya 2016 hampa ?
Thank You For Reading This Post ! Komen lah sikit =)

You Might Also Like

7 comments

  1. thanks for sharing these ads! they brought smiles to my face. oh, i've read you SFD review and liked it too. =) keep writing! and selamat hari raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear nani, i'm glad my sharing could brings smile to ur face =) selamat hari raya too

      Delete
  2. Watch all of them already. hehe. thanks for sharing.
    Anyways. Happy Eid Mubarak. Have a blessed =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy eid mubarak to you too dear =)

      Delete
  3. Salam aidil fitri Zety !
    Fatin selalunya lah suka iklan dari Petronas. Betul la cakap zety iklan petronas kali ni macam kurang sikit.

    Btw, Fatin pun orang kedah jugak. Belah2 yan. Hehehehe kalau rajin mai la raya umah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello fatin liyana, missing you a lot!
      selamat hari raya & have fun ye fatin... makin lemang ketupat tu ingat2 la kat zety...heheh

      Delete
  4. saya suka iklan dari imigresen malaysia. boleh tahan best

    ReplyDelete