Segment: Follower meningkat dengan mudah

Thursday, January 12, 2017

cara tingkatkan follower blog

Assalamualaikum (tak jawab doseee😝 )

Rasanya dah agak lama aku tak join sebarang segment yang dianjurkan oleh rakan - rakan blogger yang lain. Tapi kali ni aku tertarik untuk sertai segment yang dianjurkan oleh Nurul.

Segment ni mudah je dan boleh bagi kesan yang positif kepada blog korang. Aku pernah menulis dalam entri sebelum ini tentang cara untuk meningkatkan pageview blog di sini. Salah satunya adalah dengan join segment.

Kenapa korang kena join segment ini?
  • Meningkatkan follower blog

    Kenapa penting follower blog ni? Mestilah penting sebab jumlah follower yang banyak akan meningkatkan kebarangkalian contents yang korang tulis dibaca lebih tinggi. 
  • Meningkatkan pageviews

    Pageviews ni penting. Ia umpama salah satu penanda aras (KPI) kepada blog korang. Pageview yang lebih tinggi menunjukkan lebih banyak pembaca atau visitor yang datang singgah blog korang. Bermakna lebih banyak orang yang telah baca contents yang korang tulis tu. Tak la sia-sia perah otak kan? Lagi satu mesti korang akan lebih semangat nak menulis bila tengok ramai yang membaca idea-idea korang kan?
  • Meningkatkan peluang menjana pendapatan

    Bila follower korang bertambah, bermakna kekuatan blog korang pun bertambah. Jadi Advertiser akan lebih berminat untuk jadikan korang publisher atau bekerjasama dengan korang. Kan best kalau sambil menulis sambil menjana pendaptan. 2 in 1 ! Awesome. 
  • Mengenali blogger lain

    Cliche? Kalau korang rajin, segment macam ini sebenarnya boleh buat korang menambah kenalan di dunia maya atau mungkin akan berlarutan ke dunia sebenar. Who knows...
  • spitoutkata dah join segment ni. ID blog : 1497591734599899574


P/s: kalau korang nak join, click je gambar kat atas tu untuk info segment ni.

Thank You For Reading This Post ! Komen lah sikit =)

You Might Also Like

21 comments

  1. Moga ukhuwah terus mekar..amin :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih sudi join. nice sharing :)
    ini list yg dah update.
    http://nrlsyhrhms.blogspot.my/2016/12/list-peserta-segment-follower-meningkat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama nurul..
      Hope segment ini n sharing tips ni boleh bagi manfaat utk blogger lain :)

      Delete
  3. Salam...
    singgah dari segmen yang sama..
    http://aimanziyad.blogspot.my/2017/01/segment-follower-meningkat-dengan-mudah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sudi singgah, nnt I singgah blog I pulak yee

      Delete
  4. Singgah sini dari segmen yang sama and DONE FOLLOW your blog ^_^

    https://bluechoralpearl.blogspot.my/2017/01/segment-follower-meningkat-dengan-mudah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sudi singgah blog saya..nnt saya terjah blog awk pulak ye

      Delete
  5. Waalaikumsalah zety. Salam ukhwah dari kak ana. Kak ana dah follow back awk. Do keep in touch in future entries. ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi kak ana, salam ukhwah juga.
      Insyaallah..hopefully akan sntiasa active in future entries juga :)

      Delete
  6. I'm actually more interested since u've joined. Im checking it out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah tq dear, hopefully this segment will bring positive effects to our blog <3

      Delete
  7. Assalamualaikum. Abam Kie datang dari segmen yg sama n follow blog yg comel ini. Jemputlah ke blog abam kie pula. TQ.

    http://www.zukidin.com/2017/01/segment-follower-meningkat-dengan-mudah.html

    ReplyDelete
  8. Dari Segmen yang sama and DONE FOLLOW :)

    ReplyDelete
  9. Hai, Singgah sini and done follow awak :)

    http://sweetepalhijau.blogspot.my/2017/01/segment-follower-meningkat-dengan-mudah.html

    ReplyDelete
  10. dari segmen yg sama done follow

    https://jepunmari2.blogspot.com/2017/01/segmen-follower-meningkat-dengan-mudah.html

    ReplyDelete
  11. Hey I just followed you, and this is crazy, so here's my blog link (amerjaya.blogspot.com). Follow me maybe? :D singgah sini dan follow

    ReplyDelete
  12. jom tambah follower dengan join segmen ni http://shahirahsarmy.blogspot.my/2017/02/segmen-follow-me-februari-2017-my-first.html

    ReplyDelete
  13. Salam ziarah & follow sis...takde join segmen pape cuma nak knl2 jer.. hihi

    http://julsjulie80.blogspot.my/

    ReplyDelete
  14. idea yang bernas dengan join segman. thank you

    ReplyDelete