Eh Dapat Bunga Warna Kuning?

Monday, April 11, 2016

Assalamualaikum and hello reader!


Rasa macam dah lama tak update blog.  Aku busy sket dengan kerja lately. By the way, article ini adalah kolaborasi dengan ZALORA. Jom baca kalau nak tahu apa ada dalam sampul merah ni.
**********************************************************************


Pernah dapat bunga? Warna bunga ni kadang-kadang ada makna dia. Korang  tau tak makna disebalik warna bunga ? Jom gunakan guide ni sebagai tips nak pilih bunga untuk girlfriends, sahabat ataupun untuk orang tersayang agar dapat mewakili perasaan korang
maksud warna bunga
Bunga Merah
Sejambak bunga merah melambangkan simbol cinta yang membara. Warna merah juga sering dikaitakan dengan warna hati, jadi tak hairan lah merah bermaksud cinta. Siapa yang dapat sejambak bunga merah tu ?

makna warna bunga
 Bunga Oren 
Bunga bewarna oren adalah kebiasaannya diberi untuk menaikkan kembali semangat orang yang sedang bersedih atau berduka. Berbeza dengan bunga bewarna merah, bunya bewarna oren lebih santai dan ceria. Warm and energertic !
Bunga Kuning 
Ramai anggap kalau dapat bunga kuning ni dah macam you are friend-zoned ! Bunga berwarna kuning mungkin kurang dari segi makna cinta, tapi lebih kepada maksud penghargaan. Kerana warna kuning lebih lembut berbanding warna merah dan oren, ia boleh melambangkan kefahaman dan kesediaan untuk memperbaiki hubungan yang retak.


Bunga Hijau 
Selepas musim sejuk, pandangan pertama hijau menandakan permulaan musim yang baru. Bunga hijau bermaksud kehidupan baharu, nasib baik, dan permulaan. Ia juga bermaksud keseimbangan dan keharmonian.
Bunga Biru 
Jika warna merah boleh membangkitkan warna cinta, warna biru pulak bererti api romants , auchh!. Warna ini juga bererti komitmen dan keamanan. Sesuai untuk pasangan yang mahu komunikasi yang jujur. Biru juga bermaksud ketenangan dan sokongan. Kalau rasa stress, bolehlah letak bunga biru untuk ketenangan ye.Bunga Indigo 
Warna indigo membawa maksud yang mendalam. Ia juga membawa maksud misteri. Kalau nak bagi bunga kat secret admire boleh la bagi warna ni. misteri gitu. Bunga bewarna indigo juga sesuasa diberikan kepada seseorang sebagai isyarat perasaan atau hasrat.Bunga Ungu
 Melambangkan keanggunan dan tanda kekayaan. Juga membawa maksud kreatif dan pembakar semangat. Bunga ungu menjadi alternatif kepada merah kerana membawa makna peralihan dalam kehidupan, seperti bertunang !


Bunga Merah Jambu 
Pink !Alternatif popular untuk merah dan kuning, bermaksud keseimbangan antara cinta dan persahabatan. Juga bermakna keterbukaan dan feminin.
Bunga Putih 
Bunga putih bermaksud kesucian, bertimbang rasa dan kesetiaan. Bunga putih boleh berdiri sendiri juga sesuai digandingkan dengan warna bunga romantis yang lain. Gabungan warna bunga putih dengan warna lain juga melambangkan tahap keserasian dan kefahaman yang tertinggi !
 


Hope you enjoy reading this !
collaborated with ZALORAThank You For Reading This Post ! Komen lah sikit =)

You Might Also Like

2 comments