Nak Peha Macam Miley Cyrus Tak?

Monday, June 20, 2016


Nak Peha Macam Miley Cyrus Tak? | Assalamualaikum and hello chuolls. Sedar tak sedar dah nak masuk separuh bulan dah kita berpuasa. TAPI chuolls dah kurus ke? Dah turun ke berat berlebihan tu? Atau chuolls sebenarnya dah menambah berat chuolls. Almaklumlah kalau ke bazaar selagi tak penuh dua-dua tangan bukannya reti nak balik. Yedak?? Nak tau tips mudah kecilkan peha dalam masa 2 - 3 minggu? Serius ahh.. Nak tau ke tak nak? Jom baca ni.
 
 
Actually aku dah try buat tips ni sebelum ramadhan lagi. RAMAI yang kata " ehh, emma kaki ko dah kurus sket la" ( well, my friends memang panggil I emma sebab ada iras emma maembong. Ok. Tipu.) Tapi satu je nak bagi tau korang, kalau korang baca je tips ni tapi tak buat memang tak kan kuruslah. Macam korang beli makanan tapi tak makan. Mestilah tak gemuk. So korang takdelah taip "tips kurus" "tips kecilkan kaki" tips kecilkan perut" and so on so on...
..
....
......
Terasa iolss. Sebab aku selalu cari tips and semangat buat kejap then bye bye bye. Consistency or istiqomah ni susah weii.
 
Ok. Nah tips yg kompen akan mengecilkan paha korang . Akan nampak result dlm 3 hari. Or at least seminggu dah boleh nampak. Ya aku dah try and memang nampak result. Then macam biasa sifat malas syaitonirajinn datang so abandon this terus...sobsobs. So aku nak cuba balik every day lepas balik keja-balik bazaar nak buat senaman ni. 
 
What senaman? Senaman lahh. Kata nak kurus. Korang ingat sapu sapu losyen leh kurus? Makan ubat leh kurus? Maybe yes. Tapi tak takut side effect ke? Ok jom tengok senaman mudah ni. Buat kat rumah je, kat bilik pun boleh..tak payah pergi gym. Alatan pun takda. No worries.
 
 
Serius aku suka rebecca louis ni sebab dia sangat encouraging. Kalau korang rasa nak giveup tapi bila rebecca ni bagi semangat terus fire up balik. Sumpah memang berpeluh umpama coklat tumpah ke ladang gandum. Kata nak dapatkan kaki sexy macam miley cyrus kan. Beauty is pain bebeh! 
Kalau korang malas sangat and takde masa, boleh cuba senaman 5 minit je. Short but strong! Kalau 5 minit korang boleh baca blog, takkan tak boleh buat senaman 5 minit ni.hehehe.

SEXY LEG WORKOUT GIRLS GENERATION SNSD


 
Aku suka jugak si cassy ni. Banyak senaman senaman lain dekat channel dia. Tapi aku suka senaman ni sebab nak kaki ala ala snsd giteww.. Ah beranganlah kau zety.
Kenapa semua senaman kaki? Sebab aku stress ngan kaki aku lah. Aku nak kuruskan kakiiiiii..
Aku jamin korang akan kurang inci/inch loss lepas buat senaman ni. Nak lagi terbaik,buat dua-dua senaman ni. 
 
 
Ok good luck!
 
 
P/s: korang sebelum wat senaman ni makesure warm up and streching sket badan tu..kang sakit weiii kaki nak berjalan apatah lagi nak naik and turun tangga.
P/ss: akhirnya habis jugak menaip fresh entry from phone. Phewww.
 
 
Thank You For Reading This Post ! Komen lah sikit =)

You Might Also Like

21 comments

  1. Replies
    1. Yeah bila da post kat blog ni rasa smgt sket nk buat bleh update progress..haha

      Delete
  2. Uih kena try ni. siapa taknak peha kempis. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peha kempis? Hehhe hipsturr nya term..lol

      Delete
  3. hmmm claudy dah sedia kurus. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok la dahh kurusss... Zety nak kurus sebelum raya ni

      Delete
    2. Tak seronok lerr xD susah sikit nk cari baju kat sini. almaklumlah size s kat sini macam size m kat malaysia xD

      Delete
  4. OMG, thank you! I really really need this now :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good to bith if us in our journey of losing some pounds..kekek

      Delete
  5. I love Rebecca Louis too!! Waktu form 4 dulu setiap hari bukak channel YouTube dia buat workout hahaha tapi itu zaman rajin lah xD

    ReplyDelete
  6. Kan... Zety pun suka rebecca louis gak..byk download video dia..dulu time study sllu workout skg dah keja hampehh

    ReplyDelete
  7. Nice Blog..
    Done follow.. Follow me back ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq..saya akan terjahh blog awakk nnt

      Delete
  8. Perghh kena try ni ! kaki dah cam sumbu . kena tunggu kaki retak ni betul2 ok , baru je injured. Btw , Ema ada tag awak tanpa sengaja ni , KAH KAH !
    http://www.vetovirago.com/2016/06/giveway-shawl-raya-by-aryana-couture.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sbb tag zety tanpa sengaja..mcm tajuk drama pulak..heheh

      Delete
  9. Reen geram dengan perut Reen. Uncit. Hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas raya elok lah wat senama sket sket kan reen, zety pun kena buat jugak

      Delete