Komen dari Blogger Hasrul Hassan Dan Food Review?

Saturday, June 18, 2016


Komen dari Blogger Hasrul Hassan Dan Food Review | Assalamualaikum and happy weekend everybody! Macam tak percaya and agak terkejut bila blogger otai, abang Hasrul Hassan datang singgah blog sambil tinggalkan komen pada entri aku. Kalau korang belum baca enti tu leh klik sini. Sebagai blogger baru, ini satu pencapaian juga ni. Btw, thanks abang Hasrul Hassan sebab sudi singgah sini and thanks sekali lagi sebab letakkan blog saya dalam senarai bloglist Ramadhan abang. 

So, meh kite jump ke main entri pulak.


Iftar harini was a really, really, really a simple ones! Since semalam dah makan banyak time majlis berbuka syarikat,so harini humble sket.Before tu aku  ada singggah kejap kat Baazar Ramadhan untuk tapau Murtabak dan Air Kelapa Soda. Total burn RM5.50 jerr. Beside a simple iftar, it’s quite a lonely iftar too . Why zety why? because my housemates semua balik hometown memasing. Sobs sobs sobs. 

Ok,done with sad intro yang membosankan. Actually main entry kali ini adalah food review! Aku nak review makanan apa pulak? Menu-menu yang aku sebut tu ke?Bukan, bukan! Kalau nak tau teruskan membaca ya.

Baca juga food review pasal menu best di vivo. KLIK SINI

Samyang Korean Spicy Noodle Challenge
Betul ke pedas ni??

Tadaaa! Its Samyang Spicy Chicken Noodles aka Ramyeon untuk kedengaran lebih Korean.hehehe. Memang dah ramai pun yang cuba dan menggelarkan sebagai cabaran. Cabaran sangat ke? Ada yang cakap pedaiihh-ngat ngaaatt aihh – ada yang cakap tak pedas pun 

Teringin dah lama tapi takde kesempatan nak cuba. Bila dah cuba apa pandangan aku?
Samyang Korean Spicy Noodle Challenge
 Spicy Samyang Noodle yang viral di seluruh antero dunia sekarang. Nice, sebab besar. Kenyanglah sikit kan?

Go bold, masukkan semua perencah, jangan nak separuh separuh  ye… kata cabaran kan??

Rupa selepas digaulkan. Yang ni tak tambah 8 sudu air rebusan.

Samyang Korean Spicy Noodle Challenge



Setiap orang memang mempunyai daya tahan pedas yang berbeza-beza. Ada yang tahan pedas, ada yang tak tahan pedas langsung. So normal kalau korang baca and tengok video macam-macam review pasal korean spicy noodle ni. So, you have to try it out yourself. Judge dengan lidah korang sendiri.

Bagi aku pulak? Disebabkan aku memang penggemar makanan pedas, Samyang Spicy Chicken Noodles ni memang tadehallah orang kata.Aku boleh habiskan maggie ni tanpa berpeluh dan habiskan dengan senyuman jerr. Btw, ini merupakan maggie yang paling pedas lah yang aku pernah makan. Bohong pulak kalau kata tak rasa pedaskan? Ada pedasnya, cuma aku boleh handle tahap kepedasan macam ni. 

Try jugak challenge benti jap makan and jangan minum air.. Takde hal lah. Susu memang dari awal-awal tak sediakan. I can handle it like a pro bruh!

Tapi jangan angkuh dulu zety. Aku cuba try pulak makan tanpa letak 8 sudu air seperti dalam instruction tu. Pehhh memang pedas lah.Hampir keluar jugak air hidung. Lols. Buat tricks benti makan jap tu,pehh lagi nak meleleh air hidung. Aku hampir nak minum air but still tahan la..cuma memang pedas but pedas yang sedap. 


Nak rasa lagi pedas, jgn tambah langsung 8 sudu air. 
 Pijar jugak bibir korang nanti.

Ok itu bab kepedasan Samyang Spicy Chicken Ramyeon, macam mana pulak dengan rasa?  Bagi aku inilah maggie goreng paling sedap setakat ini. Paling winlah. Mana taknya harga pun paling win jugak, sepeket dia dah bleh beli sebungkus yang buy 5 free 1 maggie biasa tu.

Samyang Korean Spicy Noodle Challenge
kalau nak acah acah local korean kena lah ada kimchi. Bleh beli kat kimchi d'cnblur.


Spiciness Level: 6/10 (The most spiciest ramen so far)
Price-wise:Expensive than the other Instant Noodles (Dah nama pun Import, but kalau nak dibandingkan dengan serving portion, kira murah dan berbaloilah)
Taste-wise: Delicious! Sedap wehh
Repeat? : Definitely! Actually it was my second pack already.

Ada pengalaman mencuba Samyang Spicy Noodle ini? Jom sharekan pengalaman anda dibawah.

P/s: btw seksa weh taip entri ni bila ada alphebat  keyboard kau rosak. Berjam aku taip ha..korang koman lah sket.

Thank You For Reading This Post ! Komen lah sikit =)

You Might Also Like

17 comments

  1. ooo.. makanan korea.. belum try lagi.. huuhu makan megi asam laksa la juga paling sedap dalam kalangan mee segera..

    Blogwalking Sini, jom baca artikle tutorial ini

    Cara Betul Untuk Memasang HTTPS di blog article...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh serius try dulu mayb list awak akam berubah.. Hee..

      Delete
  2. You are so lucky :) keep blogging dear! Pehh merah bibir haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq..insyaallah.. Pewarna je lebih tu..

      Delete
  3. Haha merah bibir you...tgk you makan i pn tiba2 nal jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaha..pewarna je lebih tapi pedas yg still leh handle

      Delete
  4. ramai betul org makn megi ni skrg.. kenapa eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab sedap n pedas dari maggie yg biasa kita makan

      Delete
  5. tak pernah cuba lagi, tp jd was2 pula org kata ada yg tak halal. huhu tp kita suka jgk mknn pedas, tringin gak nk thu tahap kepedasan dy hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada version halal yg ada logo halal

      Delete
  6. Tengok colour megi tu pun nampak macam pedas. Hehehe. Tapi rasanya tahap kepedasan pedas tu fatin boleh handle lagi kot. orang kedah kebanyakkannya memang suka makan pedas, and that includes me. hehehe. nampak sedap la pulak.. dah la baca entri zety ni waktu pagi. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup pedas yg sedap..lagi pedas lagi kick org kedah kata..hahaha

      Delete
    2. Yup pedas yg sedap..lagi pedas lagi kick org kedah kata..hahaha

      Delete
  7. Perghh layan makanan korea tu .. saya lom lagi dapat merasa. Susah kot nak jumpa kat sini.

    Hmm kesian lak baca kena buka pose sorang2 .. adatlah student err student kan??

    ReplyDelete
  8. Wahh another komen drp abg hasrul hassan..I is kenot percaya..saya dah keje la abg. It's a good things sbb nmpk mcm studnt...yeayyy muda lagi.m

    ReplyDelete
  9. Wahh another komen drp abg hasrul hassan..I is kenot percaya..saya dah keje la abg. It's a good things sbb nmpk mcm studnt...yeayyy muda lagi.m

    ReplyDelete
  10. tak berani nk try... takut cherry berry lak nnti... hehe

    ReplyDelete